جایگاه مزه ها در روی زبان
سلولهای گیرنده یچشایی بیش تر درون برجستگی های روی زبان (پرز زبان ) قرار دارند.
این گیرنده های چشایی در صورتی تحریک می شوند که ذرات غذا ، درون آب دهان (بزاق) حل شود
برای هر مزه ی اصلی یک نوع گیرنده در سطح زبان وجود دارد .
شیرینی- شوری- ترشی - تلخی
مزه های دیگر در واقع ترکیب این مزه ها هستند ودر صورت حل شدن آن ها در بزاق دو یا چند نوع گیرنده ی چشایی با هم تحریک می شوند .
گیرنده های چشایی را غذای داغ یا سرد از کار می اندازد.
مزه ای به نام تندی نداریم بلکه گیرنده های درد و گرما وقتی با هم تحریک شوند احساس تندی در غذا می کنیم.
(مثل خوردن فلفل)

+ نوشته شده در جمعه دوم بهمن ۱۳۹۴ ساعت توسط احدی
|