سلولهای گیرنده یچشایی بیش تر درون برجستگی های روی زبان (پرز زبان ) قرار دارند.

این گیرنده های چشایی در صورتی تحریک می شوند که ذرات غذا ، درون آب دهان (بزاق) حل شود

برای هر مزه ی اصلی یک نوع گیرنده در سطح زبان وجود دارد .

شیرینی- شوری- ترشی - تلخی

مزه های دیگر در واقع ترکیب این مزه ها هستند ودر صورت حل شدن آن ها در بزاق دو یا چند نوع گیرنده ی چشایی با هم تحریک می شوند .

گیرنده های چشایی را غذای داغ یا سرد از کار می اندازد.

مزه ای به نام تندی نداریم بلکه گیرنده های درد و گرما وقتی با هم تحریک شوند احساس تندی در غذا می کنیم.

(مثل خوردن فلفل)

B97